Zgodovina kmetije Jerin

V družini Jerin se s pridelavo, predelavo ter kisanjem repe in zelja ukvarjamo že več rodov. Tradicijo pridelovanja repe in zelja sta gojila že praded Janez in prababica Ivanka, nadaljevala pa sta jo ded Janez in babica Ana. Celotni delovni proces so opravili ročno, ob tem pa dosledno upoštevali stare recepture in postopke. Količine pridelane repe in zelje so bile tedaj manjše in so zadostovale za domačo uporabo ter za prodajo v bližnji okolici.

JA1K2210.jpg - 80.92 Kb

 

Družina Zupanec

Danes družinsko izročilo, ki se je prenašalo iz roda v rod, ohranjava Janez in Melita Zupanec. Najino ljubezen do darov, ki nam jih daje zemlja, ter spoštovanje ljudske in družinske tradicije poskušava predati in privzgojiti tudi najinim hčerkam Klari, Niki in Neži.

 

  JA1K9770.jpg - 43.56 Kb

Pridelava repe in zelje

V želji, da bi zdrave slovenske proizvode kmetije Pr' Jerin lahko ponudila širšemu krogu ljudi, sva zakonca Zupanec v letu 2004 registrirala svoje podjetje in se začela ukvarjati z bolj razširjeno pridelavo in predelavo repe in zelja.

Trenutno pridelamo že 200 ton repe in zelja letno. Celotno delo poskušamo opraviti člani družine sami, zato dodatno pomoč najamemo le ob večjih naročilih. Čeprav za predelavo uporabljamo stroje, pakiranje kisle repe in zelja v plastične lončke še vedno poteka ročno. Naši proizvodi imajo sicer res krajši rok trajanja, zato pa je blago na policah trgovin vedno sveže in kvalitetno. O tem, da so naši proizvodi res kakovostni, govori tudi podatek, da imamo trenutno 10-odstotni tržni delež na slovenskem trgu. Uspešno sodelujemo z največjimi slovenskimi trgovskimi verigami.

polje7.jpg - 82.70 Kb

O tem, da so naši proizvodi res kakovostni, govori tudi podatek, da imamo trenutno 10-odstotni tržni delež na slovenskem trgu. Uspešno sodelujemo z največjimi slovenskimi trgovskimi verigami, samostojnimi trgovci, gostišči, restavracijam, šolam in bolnišnicam.